BEKLEDEN MET LEER

Leer is een prachtig natuurproduct. Het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in het onderhoud. De kwaliteiten van dit natuurproduct hangen sterk af van de eigenschappen (soort, leefomgeving, geslacht, leeftijd, klimaat) van de 'leverancier' van de huid. Ook de manier van looien en verven en de samenstelling van de hiervoor gebruikte verfstoffen, alsook de eventuele nabewerking die het geverfde leer eventueel nog kan of moet ondergaan, zijn van invloed op de kwaliteit.

Hoewel voor meubelleer de mooiste huiden worden gebruikt, kan het voorkomen dat u insectenbeten, schrammen, kleurnuances, brandmerken, schuurplekken e.o. hoornstoten in uw bankstel terugvindt. Ook nekrimpels en plaatsen met grovere poriƫnstructuur geven een bijzonder karakter aan leer. Door de natuurlijke rek van leer zullen er na het in gebruik nemen v/h meubelstuk leer plooien en kreuknaden ontstaan, deze plooien en kreuknaden worden ook wel 'leefrimpeltjes' genoemd. Deze zijn niet te voorkomen, maar strijk in ieder geval de bekleding regelmatig glad of probeer deze te modelleren. Hoe u leer moet schoonmaken en onderhouden hangt nogal af van het soort leer waarmee u te maken heeft.

Ook de bewerking van het materiaal is hierop van invloed. Probeer er dus eerst achter te komen met welke leersoort u te maken heeft. Leer wordt veelal gemaakt van runderhuiden. De dieren waarvan de huiden afkomstig zijn stonden in hun omgeving aan veel invloeden bloot. Sporen van littekens, schrammen, scheurtjes, maar ook van insectenbeten kunt u hierdoor op het leer terugvinden. Deze plekken 'werken' niet meer, ze zijn vergroeid en beĆÆnvloeden dus de duurzaamheid van het leer niet. De afbeeldingen van de verschillende soorten tekens op de huid geven u een indruk van de invloeden van de natuur op het leer. Deze invloeden geven het leer haar unieke karakter. De meeste mensen waarderen deze bijzondere tekening van het leer. Dit geeft dan ook nooit aanleiding tot klachten.

De Leercollecties waar Beekes Stoffeer Atelier mee werkt zijn:

  1. Hulshof
  2. Nico Presse
  3. Van Leeuwen

Beekes Stoffeer Atelier is gespecialiseerd in het verwerken in leer. De specials in leer zijn echte dierenhuiden en doorgepost leer in krokodillen of slang struisvogel e.a. Ook is het bij Beekes Stoffeer Atelier mogelijk om b.v. een familie wapen in leer te laten ponsen. Dit ziet u b.v. op kasteelstoelen, Kunstleder en skai hebben wij in alle soorten en kleuren.

Beekes Stoffeer Atelier is gespecialiseerd in Artifort, Gelderland, Rolf Benz, Leolux, Montis e.a.