Lichte en grijze stierenhuiden

Wij halen onze lichte en grijze stierenhuiden uit Midden Amerika. Wij zijn pas op inkoop geweest en hebben foto’s en video’s gemaakt en willen deze graag met uw delen, zodat u met eigen ogen kan zien waar onze huiden vandaan komen. Zoals van ons bekend is dierenwelzijn heel belangrijk voor ons. Deze stieren leven vanaf hun geboorte vrij bij hun moeder en in de kudde zoals u kunt zien op de foto’s.

Tricolore koeienhuiden

Deze huiden kopen wij in Italië. Niet om het feit dat het Italiaanse koeien zijn, maar omdat ze daar vrij buiten kunnen lopen en niet op stal hoeven te staan. Dit kun je ook zien aan de huid, de huiden hebben geen prikkeldraadlittekens en we kopen alleen de wintervachten in. Buitenkoeien en -stieren worden ook geschoren in het voorjaar. Daardoor hebben onze huiden wat langer haar, vooral bij de nek en over de rug.

Onze rendierenhuiden

Onze rendierhuiden komen uit het noorden van Lapland. Wij halen onze rendierhuiden bij het Sami volk. Dit volk leeft hier al duizenden jaren en heeft grote kuddes, die vrij rondlopen en niet zoals de rendierhuiden, die vaak op vakantie in Finland worden gekocht van een rendierfarm komen.

Het Sami volk gebruikt de rendieren voor vervoer met hun slee, eten hun vlees (zelfs het bloed wordt gebruikt) en er zijn vele toepassingen voor de huiden in die gemeenschap. B.v. om op te slapen, kleding van te maken, er wordt niets weggegooid.

Zij looien de huiden eveneens op een ecologische wijze met zout en sneeuw.

Rendieren lopen dus altijd vrij rond en zijn zelfs bestand tegen een kou van -50C. Doordat ze tegen deze kou bestand moeten zijn, kan hun vacht wel 7 cm dik worden. De vacht bestaat uit een ondervacht van donshaar en een bovenvacht van holle, met lucht gevulde, haren om warmte goed vast te houden. Door deze holle haren raden wij af om een rendierhuid op de grond te leggen, want als u er met uw volle gewicht, met schoenen aan, op gaat staan, kunnen deze haren breken. U kunt er wel op slapen, mooi op een tafel leggen of voor ander decoratief gebruik.

Onze konijnenvachten

Niet geverfd, natuurlijk gelooid en is een restproduct uit de voedselindustrie.
We hebben vachten in verschillende afmetingen.

Onze springbokhuiden

Zo hebben wij nog veel meer producten in ons assortiment: geitenhuiden, springbokhuiden, blesbok, krukjes bekleed met schapenvacht of krukjes met geitenhuid ea. Wij gaan voor u voor de inkoop door heel Europa, zodat u met een goed gevoel kunt genieten van uw aangeschafte product. Wetende dat het dier een goed leven heeft gehad

Wij horen vaak, dat de producten elders – zoals bijvoorbeeld bij IKEA – goedkoper zijn. Maar u zult uzelf moeten afvragen, als een product elders zo goedkoop is: Welk leven heeft het dier gehad en hoe is de verwerking daarna gegaan? Vaak worden de te bewerken vachten in een groot bad met chemicaliën gegooid en dan krijg je gewoon een heel ander eindproduct. Deze vachten voelen vaak erg hard aan en hebben een penetrante geur.

Onze kalfshuiden

Interesse?

Heeft u interesse in onze huiden en/of vachten? Bestel deze direct bij Beekes Stoffeer Atelier.


Naam (*)

Adres

Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer (*)

E-mail (*)

Onderwerp

Bericht

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier de privacyverklaring (*)